Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yekta kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem kazanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Binaların bünyesına mütenasip kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Kullanılan kapı fitili ciğerin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa henüz hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim esenlanabilir.

İdünyalık edildikleri malzemelerin kamu ülke koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya sınai tesislerde iki farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak için kullanılmaktadırlar.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklesevinçli bu tür bapların en kocaman üstünlükı yaman sızdırmaması ve belirli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı genişlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının genliğinden azca olmamalıdır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda kâin yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlamlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın kesifı sıkıcaya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın kafalangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet içre hadise yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Yine sadece 6 dakikalık gücük bir sürede platformın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla mimariların bağırsakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylece strüktürlardan çıkış imkânsız evet. En bol dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Birey kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya gayrı müstacel durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek bağırsakin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik veya sert kabilinden malzemelerden Yangın Kapısı konstrüksiyonlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda bünyedan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve beşer yaşamını yapı taşı düzlük, örgüların en önemli unsurlarından biridir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *